1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.valplast.ba i u katalozima. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.valplast.ba / Kupac potvrđuje da je upoznat i saglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupovine. Smatra se, da se narudžbom u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupovine. Korištenjem ove Internetske stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.valplast.ba je društvo Valplast d.o.o. (u daljnjem tekstu Valplast). 

2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.valplast.ba. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice valplast.ba u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama. 

3. Pravo Korištenja Internetske stranice lično je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 

4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda. 

5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.  Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti šifri, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati tačne, potpune i važeće lične podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi valplast.ba. 

7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole društva Valplast d.o.o., te prihvaća da društvo Valplast d.o.o. nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

8. Društvo Valplast d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.valplast.ba. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.valplast.ba pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.valplast.ba. 

9. Korištenje Internetske stranice valplast.ba isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici valplast.ba uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Valplast.ba internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.valplast.ba.

10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na Valplast.ba Internetskoj stranici. Valplast.ba zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača.  Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 

11. Valplast.ba sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Valplast.ba ne garantuje da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramoMoguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača u BiH(“Službeni glasnik BiH”, br. 25/2006 i 88/2015).

13. Informacije o društvu:

Valplast d.o.o. Srebrenik
Sjedište: Duboki Potok b.b., 75358 Duboki Potok, Srebrenik, Bosna i Hercegovina
Email: valplast.doo@gmail.com
Tel/fax: +387 35 699 004 | +387 35 699 003

ID: 4209322360003
PDV: 209322360003

Načini plaćanja


Plaćanje na internetskoj stranici www.valplast.ba vrši se u konvertibilnim markama (KM/BAM). Cijene su maloprodajne, izražene u konvertibilnim markama sa pripadajućim PDV-om.  Iskazane naše najniže redovne cijene na Internet stranici Valplast.ba važe za gotovinsko i jednokratno kartično plaćanje uz odobravanje dodatnog popusta od 5%, dok se za kartično plaćanje na rate ne odobrava popust od 5%. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

 • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
 • Putem virmana ili opće uplatnice
 • Karticama MasterCard ®ili Maestro®, Visa,
                      

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama  

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

1. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenoj adresi, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenoj adresi.  U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

2. Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu biti će poslana potvrda Vaše narudžbe. Uposlenici web shopa Valplast.ba kontaktirat će Vas po potrebi. Po zaprimljenoj uplati poslati ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uslovima dostave.

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice ili virmana, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na transakcijski račun Valplast d.o.o. Srebrenik:  132-150-0309277-305

Poziv na broj:  broj narudžbe.

Primatelj: Valplast d.o.o. Srebrenik, Duboki Potok b.b., 75358 Duboki Potok

3. Karticama MasterCard ili Maestro, Visa

Narudžbu možete platiti putem Interneta platnim karticama MasterCard ili Maestro, Visa, izdanja domaće ili strane banke, koje podržavaju plaćanje preko Interneta. (Provjerite kod banke, izdavatelja kartice, da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta).   

3.a PLAĆANJE KARTICOM do 12 rata sa dostavom na vrata u cijeloj BiH

Ako želite Vašu narudžbu platiti na 12 rata ili manji broj rata, to možete uraditi sljedećim platnim karticama:

 • UniCredit banka: Visa Classic, MasterCard Revolving, Visa Revolving, Zlatna Visa Revolving do 12 rata. – Prilikom plaćanja birate željeni broj rata.

Dostava na kućnu adresu


Dostava se izvršava do ulaza u stambeni objekt željene adrese, odnosno na kućni prag ukoliko se radi o prenosivom paketu; ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata/sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava ne podrazumijeva montažu i ugradnju naručenih artikala.

Dostava se vrši putem brze pošte X Express.

Dostava se naplaćuje u zavisnosti od težine proizvoda po aktualnom cjenovniku kurirske službe.

Uvjeti preuzimanja dostave

Svi proizvodi zapakirani su u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Prilikom preuzimanja proizvoda svaki je kupac dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu koju dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

VAŽNO: Ako ne primite robu u dogovorenom roku, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće mailom ili telefonom!
 

Osobno preuzimanje/Pickup

Proizvodi koje ste naručili biti će spremni za vaše osobno preuzimanje/pickup nakon što vas obavijestimo telefonskim putem. U tom slučaju robu plaćate u momentu preuzimanja. Prilikom online kupovine neposredna plaćanja prije preuzimanja proizvoda nisu moguća. Preuzimanje istih vrši se uz predočenje identifikacijskog dokumenta osobe koja je svoje podatke (ime i prezime) navela u rubrici za kontakt podatke prilikom kreiranja narudžbe. 

Proizvode kupljene putem web shopa, nakon telefonske obavijesti, možete preuzeti u sljedećim terminima u nekom od objekata društva:

Pon – Sub: od 8,00 do 15,00.

 1. Valplast d.o.o. Srebrenik, Duboki Potok b.b., Srebrenik;
 2. Vrtni centar Cerik, Cerik b.b. , Distrikt Brčko BiH;
 3. Vrtni centar Kalesija, Dubnica b.b., Kalesija;
 4. Vrtni centar Gradačac, Sarajevska b.b., Gradačac.

VAŽNO: Ako Vas još nismo kontaktirali vezano uz osobno preuzimanje proizvoda, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće mailom ili telefonom.

Povrat i reklamacije


1. Povrat

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „valplast.ba” koji su navedeni unutar Podrška padajućeg izbornika, te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i garantnim listom. Valplast d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. 

Potrošač snosi trošak povrata robe. 

2. Pravo na povrat

Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara:

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor).

Ali prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Pregled stvari i vidljivi nedostaci:

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.

Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

 Skriveni nedostaci:

Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.

3. Jednostrani raskid Ugovora

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Valplast d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Izjavu je potrebno poslati poštom na Valplast d.o.o., Duboki Potok b.b., 75358 Duboki Potok ili putem maila valplast.doo@gmail.com.

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Valplast d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. 

Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Valplast d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Valplast d.o.o., Duboki Potok b.b., 75358 Duboki Potok, Srebrenik, Bosna i Hercegovina ili dostaviti na adresu najbližeg prodajnog mjesta bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Valplast d.o.o., uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 035/ 699-004 ili se javi na valplast.doo@gmail.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

4. Reklamacija

Ako ustanovite prilikom prve upotrebe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake. 

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na valplast.doo@gmail.com , telefonski broj 035/699-004 ili na društvenim mrežama. 

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi, može li se za proizvod dobiti povrat novca ili je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis. 

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  

Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 035 699-004 ili e-mailom na valplast.doo@gmail. U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke ovlaštenog servisa. 

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

5. Garancija

Period garancije naznačen je kod svakog proizvoda ili usluge. Ukoliko period garancije nije naveden, proizvod ili usluga ne podliježe garanciji.  

Garancijski rok počinje teći na dan isporuke proizvoda. Zadržavamo pravo na popravljanje proizvoda u slučaju kvara tijekom garancijskog razdoblja.

Privatnosti i sigurnost


Zaštita ličnih podataka

 • Prodavatelj prikuplja lične podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
 • Prodavatelj se obvezuje štiti lične podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 • Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih ličnih podataka.

Izjava privatnosti

Važno nam je da se osjećate sigurno kupujući na valplast.ba.

 Valplast d.o.o. je odgovoran za sve internetske stranice u vlasništvu i sve podatke, između ostaloga i valplast.ba. a sve u skladu sa Općom uredbom o zaštiti ličnih podataka.

Ovaj dio zaštite privatnosti reguliran je Izjavom o privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka. Izjava o privatnosti ujedno je sastavni dio Uvjeta poslovanja poduzeća Valplast d.o.o. te se odnosi na privatnost ličnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama www.valplast.ba i pridruženih poddomena  te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo. Vaše podatke prije svega čuvamo te im možete uvijek pristupiti, promijeniti ili ih u potpunosti ukloniti. 

Svrha prikupljanja podataka:

 • Prodaja i servis proizvoda – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvoda

Valplast d.o.o. će prikupiti osobne podatke,  informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas, uključujući zahtjeve na temelju garamcije i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

 • Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda

Valplast d.o.o. prikuplja osobne podatke  te ih može koristiti  kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

 • Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 1. Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta.  Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu,  usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
 2. Pružateljima usluga ovlaštenih servisa pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
 3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da Valplast d.o.o. dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima kako u trgovini, tako i na internetskim stranicama Valplast.d.o.o.
 4. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Valplast d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke:

Lične podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a  najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika  i Valplast d.o.o.. 

Lični podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Web shop:

Pristup web shopu moguć je sa ili bez registracije.

Prilikom registracije, fizičke, od Vas tražimo određene lične podatke kao što su Ime i Prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na webshopu.

Pri kupovini na stranicama bez registracije prikupljamo podatke koji su nužni  za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

Korisnik naših web stranica može izabrati  želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može ali i nemora koristiti pogodnosti naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke  potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti provedena.

Podaci  koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru webshopa te u poslovnom programukojem  pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju.

Pravo na prigovor:

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu ličnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na e-mail adresu valplast.doo@gmail.com. 

Sigurnosne mjere zaštite ličnih podataka: 

Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo garantirati zaštitu informacija prenesenih na ili s’ interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. 

Izjavu o privatnosti, Valplast d.o.o.., može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Valplast d.o.o. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene  ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s’ ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu valplast.ba. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici valplast.ba. Nastavak upotrebe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

PISANI PRIGOVOR POTROŠAČA


U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor firmi Valplast d.o.o. Srebrenik. Valplast d.o.o. omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem preporučene pošte na adresu Valplast d.o.o., Duboki Potok bb ili putem maila valplast.doo@gmail.com.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Valplast d.o.o., će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.